Khamis, 11 Mei 2017

SUP KEPALA IKAN MERAH








Bahan-Bahannya
  • 1 Ketul kepala ikan Merah 
  • 2 biji cili merah dihiris nipis
  • 2 biji tomato dibelah dua
  • 3 labu bawang putih
  • 4 ulas bawang merah
  • 2 inci halia
  • 2 batang serai di ketuk
  • 1 keping tauhu dipotong dadu kecil
  • Sedikit garam secukup rasa
  • Daun sup dan daun bawang
  • 1 pek sup bunjut 
  • Sedikit rempah sup adabi

CaraPenyediaannya
  1. Panaskan air didalam periuk sehingga mendidih
  2. Kemudian masukkan halia, bawang putih, bawang merah, serai,sup bunjut, sedikit rempah sup dan cili ke dalam periuk.
  3. Masukkan tauhu dan tomato dikuti garam 
  4. Selepas itu masukkan kepala ikan merah tersebut.
  5. Biarkan selama 15 minit sebelum menutup api. Masukkan daun bawang dan daun sup sebelum dihidangkan.

Mantappp!


Catat Ulasan