Bahan-Bahannya
- 1 Ketul kepala ikan Merah
- 2 biji cili merah dihiris nipis
- 2 biji tomato dibelah dua
- 3 labu bawang putih
- 4 ulas bawang merah
- 2 inci halia
- 2 batang serai di ketuk
- 1 keping tauhu dipotong dadu kecil
- Sedikit garam secukup rasa
- Daun sup dan daun bawang
- 1 pek sup bunjut
- Sedikit rempah sup adabi
CaraPenyediaannya
- Panaskan air didalam periuk sehingga mendidih
- Kemudian masukkan halia, bawang putih, bawang merah, serai,sup bunjut, sedikit rempah sup dan cili ke dalam periuk.
- Masukkan tauhu dan tomato dikuti garam
- Selepas itu masukkan kepala ikan merah tersebut.
- Biarkan selama 15 minit sebelum menutup api. Masukkan daun bawang dan daun sup sebelum dihidangkan.
Mantappp!
Tiada ulasan:
Catat Ulasan