Khamis, 30 Jun 2016

Kek cheese tiramisu










Bahan-bahan:
1 biji sponge kek/1 bungkus biskut marie
250ml whipping cream
200ml cream cheese
1/2 cawan gula halus
1 cawan air panas (utk bancuh nescafe)
1 sudu makan serbuk nescafe/serbuk koko(sebagai hiasan)

Cara membuatnya:
  1. Bancuhkan nescafe dgn air panas.
  2. Satukan gula, cream cheese dan whipping cream.
  3. Pukul adunan sehingga kembang dan gebu.
  4. Potong kek pada 2 bahagian.
  5. Tuangkan bancuan nescafe ke atas kek.
  6. Sapukan adunan cream cheese di atas kek.
  7. Susun lagi bahagian yang selebihnya. Kemudian sapukan nescafe dab baki cream cheese.
  8. Hiaskan dgn serbuk koko.
  9. Simpan di dalam peti sejuk dan sedia untuk dihidangkan.


Tiada ulasan: