Bahan-bahan
- 500 gm daging - dipotong nipis dan rebus dengan pewarna merah hingga empuk
- 1 biji bwg besar -dihiris
- 1 biji cupsicum hijau -dipotong
- 1 cm halia -diketuk
- 2 sudu besar sos cili
- 2 sudu besar sos tomato
- 2 sudu besar sos tiram
- garam secukup rasa
Cara-cara
- Panaskn minyak..tumis bwg besar,bwg putih dan halia hingga naik bau.
- Masukkan sos cili,sos tomato,sos tiram. jika terlalu kering masukkan air rebusan daging. Masukkan garam secukup rasa.
- Masukkan daging dan biar mereneh dan kuah sedikit pekat.
- Akhir sekali masukkan cupsicum.. blh juga di tabur dengan daun sup dan daun bawang.
- Angkat dan hidang kan...
kredit to imans kitchen
Tiada ulasan:
Catat Ulasan