Selasa, 5 Julai 2016

DAGING MASAK MERAH







Bahan-bahan
  • 500 gm daging - dipotong nipis dan rebus dengan pewarna merah hingga empuk
  • 1 biji bwg besar -dihiris
  • 1 biji cupsicum hijau -dipotong
  • 1 cm halia -diketuk
  • 2 sudu besar sos cili
  • 2 sudu besar sos tomato
  • 2 sudu besar sos tiram
  • garam secukup rasa
Cara-cara
  1. Panaskn minyak..tumis bwg besar,bwg putih dan halia hingga naik bau.
  2. Masukkan sos cili,sos tomato,sos tiram. jika terlalu kering masukkan air rebusan daging. Masukkan garam secukup rasa.
  3. Masukkan daging dan biar mereneh dan kuah sedikit pekat.
  4. Akhir sekali masukkan cupsicum.. blh juga di tabur dengan daun sup dan daun bawang.
  5. Angkat dan hidang kan...

kredit to imans kitchen
Catat Ulasan