Bahan :
500 gm mee kuning
100 gm daging - hiris nipis
1 mangkuk sawi - potong kecil
2 ulas bawang putih - dicincang
3 sudu cili mesin - nak pedas bubuhlah lebih
1 sudu rempah kari
2 sudu kicap lemak manis
2 sudu sos tiram
3 sudu sos cili
1 sudu secukup rasa @ 1/2 kiub ayam
1 biji telur
1 biji tomato dibelah
Cara :
- Panaskan minyak. Masukkan bawang dan cili, biarkan garing dan wangi.
- Masukkan daging dan kacau rata.
- Masukkan secukup rasa @ kiub ayam, kicap lemak manis, sos tiram dan sos cili. Kacau rata.
- Masukkan serbuk kari. Biar sebentar.
- Masukkan tomato yg dipotong2 dan sawi. Kacau sebentar.
- Masukan mee dan sebatikan.
- Ketepikan mee dan masukkan telur di tengah-tengah kuali.
- Biarkan telur tu masak sikit barulah dikacau dan gaul rata.
- Masakkan mee agak kering.
- Hidangkan dalam pinggan leper dan hiaskan.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan