Khamis, 25 Ogos 2016

Cheese Cake Layer Coklat









Bahan-bahan :
2Bungkus Biskut Cheese 'Saltcheese Khong Guan'
1Paket Cheedar Cheese (untuk lebih rasa cheese)
500gm Tatura Cream Cheese (lain brand pun bole)
250gm Buttercup
1Cawan Fresh Milk Dutch Lady (untuk celup biskut)
1Tin Kecil Susu Creamer Manis Cap Junjung 388g
1Paket Kecil Milo
2Kotak Coklat Cadbury di Cairkan

Cara Membuat :
  1. Pukul cream cheese, susu creamer manis dan buttercup sampai kembang.(Pakai mixer utk lebih cepat dan senang)
  2. Setelah kembang, masukkan 1/2 cheedar cheese sedikit demi sedikit. (1/2 cheedar utk parutan / hiasan kek).
  3. Pukul lagi sehingga aduan sebati.
  4. Bahagikan kepada 2bahagian, 1 bahagian cheese tadi masukkan milo dan coklat Cadbury dan gaul sebati.
  5. Masukkan adunan 1st layer cheese, celupkan biskut ke dlm fresh milk dan susun satu persatu.
  6. Parutkan cheedar cheese pada lapisan tadi (utk lebih cantik)
  7. Lapisan 2nd layer, coklat.
  8. Buat berlapis-lapis sampai habis.
  9. Setelah siap melapis, parutkan cheedar cheese di lapisan atas sekali.
  10. Simpan di dalam fridge selama 2jam.


Catat Ulasan