Ahad, 7 Ogos 2016

MAGGI SUP PEDAS







Bahan bahan 

Mee maggi (apa apa perasa pun boleh)
Udang (atau apa apa yg disukai)
Sayur sawi (atau yang disukai)
Telur
1 ulas bawang putih
2 ulas bawang merah
Garam dan serbuk perasa

Hiasan

Bawang goreng
Daun bawang
Cili hidup

  1. Tumis bawang merah dan bawang putih yang dihiris hingga wangi.
  2. Masukkan sedikit air hingga menggelegak. 
  3. Masukkan perencah mee maggi, udang dan sayur. 
  4. Selepas itu, dimasukkan mee maggi, garam jika perlu. 
  5. Tapi biasanya tak perlu garam kerana perencahnya sudah cukup masin. 
  6. Akhir sekali dipecahkan telur sebiji di atasnya. Bila telur hampir masak, diangkat dan hidang. 
  7. Taburkan bawang goreng, daun bawang dan cili hidup hiris.


Tiada ulasan: